Uthyrning | ShowLEC Ljud, ljus & Bild

Vi har ljud- och ljus-utrustning som behövs till konserter i olika storlekar. Vi hjälper till att rigga och soundchecka, vi har ljud- och ljustekniker som ser till att allt fungerar som det ska under konserten.

Kontakta oss så berättar vi mer!

Ljud

Scen

Ljus

Special Effekter

Ljudutrustning

Vi levererar högtalarsystem i form av traditionellt stacksystem, pelarhögtalare eller linearray för 20 personer – 5000 personer. (eller mer om så behövs.) Scen paket innehållande allt ifrån analoga till digitala mixerbord för front of house och mixer för monitor mixning, multikabel, trådlösa mikrofoner, trådmikrofoner, effekter som reverb, echo, kompressor, mm. Monitorer för artister på scenen och backline utrustning som syntar, piano, trumset, förstärkare etc.

Ljusutrustning

I sortimentet finner ni belysning i form av LED och traditionella lampor. Allt ifrån 300 Watt – 2500 Watt. Fresnell strålkastare, PC strålkastare, Profil strålkastare, PAR 56 och PAR 64 kannor, movinghead spot, movinghead wash, movinghead beam, LED movinghead, partyljus, discoljus, discoeffekter, projektor effekter mm. Ljusbord och DMX styrning från små 6 kanals till större bord som Highend Systems Flying Pig Roadhog Fullboard till Avolites Titan m fl. LED strålkastare, LED lister och mycket mer.

Scen

Scenpodier för att bygga scener i olika storlek, utformning och höjder. Stagedex är podie för både utomhus och inomhus bruk och kan fås med olika utformning som fyrkantig, trekantig eller rundscen. Finns i höjderna från 10 cm till 140 cm höjd samt 150 cm och 2 meter. Scen och kring utrustning som scenmatta, räcke, trappor, scenkappa, justerbara ben finns för hyra och försäljning. Kontakta oss för mer information om att hyra scen samt scenteknik och vilka lösningar vi kan hjälpa er med.

Truss

Truss eller tross är ställningar i aluminium eller stål som byggs upp kring en scen och som man kan bygga scen av. Konstruktionen är ett fackverk av aluminium rör sammanbundna av mindre aluminium rör. Konstruktionen kan bära upp lampor, scen, dekortyger, artister. Vi använder oss av Prolyte truss av högsta kvalitet och säkerhet.

Scentyger

Molton scentyger i varierande färger, tjocklekar och tyget är brand impregnerat. Scenbackdrops används för att skapa en snygg scenbakgrund, dämpa ljud, dämpa ljusreflexer. Man kan dekorera, skärma av, dölja utrustning, skapa miljöer med scenmolton.

Bildutrustning

Hos oss finns storbilds projicering med projektorer och dukar, LED väggar, bildmixer, TFT-, LED, Plasma-skärmar, kameror för filmning, dokumentation och visning på storbilds skärmar.

Special effekter

Vi levererar rökmaskiner som kan generera tungrök, kolsyrerök, traditionell rök, dimma. Kolsyre effekter som CO2 Gun och CO2 shooter vilka ger en kraftig rökpelare som kyler och försvinner efter endast några få sekunder. Pyroteknik effekter som eld, fontäner, raketer, eldregn. Fläktar, vindmaskin, konfettimaskiner, såpbubblor, snö, skum och mycket mer.

Detta är en del av den turustning vi kan leverera för shower och konserter. Kontakta oss så berättar vi mer!

Emelie de Forest representerade Danmark i Eurovision Song Contest Malmö 2013 och vann, vilket gör att nästa år åker vi över bron. LEC levererade ljud- och ljus-utrustning till showen vecken innan finalen där Emelie uppträdde.

Robin Stjernberg representerade Sverige i Eurovision Song Contest Malmö 2013 och LEC levererade tekniken till showen vecken innan finalen där Robin Stjernberg uppträdde. Robin tackade under soundchecken med orden “fett, som att uppträda på Wembley”

Eythor Ingi representerade Island i Eurovision Song Contest Malmö 2013 och LEC levererade ljud- och ljus-utrustning till showen vecken innan finalen där Eythor Ingi uppträdde.

En show i “unplugged¨ stil” med Amanda Jenssen där artisten får närhet med publiken. Flera bildskärmar som visar live kamera från uppträdandet.

Fredrik Kempe on stage, vita tyg vepor som kan belysas med LED och movingwash i olika färgkombinationer som bakgrund på scenen, en meters spegelkula med kraftiga spottar och en kraftig spegelkulemotor för att få rotation på spegelkulan.

Scen uppbyggd i truss och med stagedax podier, trussen får även agera bakgrund och kan med hjälp av LED armaturer belysas och ljussättas i olika färger. Spegelkulor på toppen av de tre trusstornen som belyses med spottar som kan växla färg.

Moran Mazor representerade Israel i Eurovision Song Contest Malmö 2013 och LEC levererade tekniken till showen vecken innan finalen där Moran Mazor uppträdde.

Andreas Weise uppträder på en scen ute i publiken med movingheads som belyser honom på scenen och följespots som följer honom med ljus från huvudscenen ute bland publiken.

LEC levererar tekniken till Glasklarts Julshow 2012 med bland annat LED-skärm bakom artisterna, movingbeam armaturer som ger extremt kraftigt ljus, ljudsystem i form av line array, trådlös mikrofonteknik samt trådlös inear monitoring.